BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, 20 May 2012

kawan makan kawan


kawan makan kawan,
kenyang ke?

yes,
bila susah baru kita tau sapa kawan,
sapa lawan.

bia susah baru kita tau,
yang mana talam dua muka,
yang mana yang tak pernah nak menghargai,
yang mana yang tak pernah nak terima kita seadanya,
yang mana yang buat baik hanya bila dye nak something back.

bila kita susah,
baru tuhan buka mata kita luas luas,
nak bagi kita tengok,
yang mana satu kte ley buat kawan,
yang mana satu yang memang lawan.

yang mana satu yang boleh kita percaya,
yang mana satu yang seharusnya kita elakkan.


dulu aku sangat sayang kawan kawan aku,
sangat sangat.
aku banyak kali dah gaduh besar dengan mak aku,
hanya sebab nak backup kawan kawan aku.
bodoh kan aku.
tak terkira berapa banyak kali aku dah mengamuk,
hanya kerana nak menangkan kawan kawan aku.

aku penat la.
dulu aku sayangkan korang sangat sangat,
tapi sampai satu masa,
bila korang stab aku,
sakitnya tak terhingga,
aku penat.
sumpah penat.
sakit sangat.



5 comments:

Anonymous said...

:)

Anonymous said...

:)

Eha Solehah said...

awk... kecian awak... kite pon pnh kene cam awak.. awk bnykkn berdoa ea... n sbr tau... awak kne jadi kuat okey dude.... dont forgt to fllow my blog okey.. <3

alan dewa said...

Kwn...bla lpk skali,mmg bes..glak sma2,gurau senda..tp percaya x?time klu kita tgh lpk tu,bla tba2 rs nk pegi ke tandas ke,nk balik ke,hanya 5,6 langkah je kita bpaling n brjln,kwn2 dh start kutok blkg...tp standard la..resam berkawan..so?sng cta,don't trust anybody..abeh cta.. Kpd adek, sntiasa senyum2 slalu..:) rilek suda...

alan dewa said...

Kwn...bla lpk skali,mmg bes..glak sma2,gurau senda..tp percaya x?time klu kita tgh lpk tu,bla tba2 rs nk pegi ke tandas ke,nk balik ke,hanya 5,6 langkah je kita bpaling n brjln,kwn2 dh start kutok blkg...tp standard la..resam berkawan..so?sng cta,don't trust anybody..abeh cta.. Kpd adek, sntiasa senyum2 slalu..:) rilek suda...